МВР: Има арестуван за тежкия инцидент с мигранти на АМ "Тракия"

В момента се прави оглед на местопроизшестявието, събиране на остатъците от микробуса

На брифинга, във връзка с тежкия инцидент, станал рано тази сутрин на АМ „Тракия“,гл. комисар Младен Маринов заяви, че в момента в столицата се извършват оперативно издирвателни дейности на адреса на 16-годишния водач.

"Понеже моторното превозано средство не е негова собственост, е задържан и собственикът му. Изясняват се начините по които е предоставено МПС-то на непълнолетното лице", добави Маринов.

От полицията в Пазарджик съобщиха, че е образувано досъдебно производсто за смърт по непредпазливост. Девет от пътниците са загинали. Други осем са ранени, от които седем са в пазарджишка болница. Един е закаран в Пловдив. Всички те са мъже, няма деца и жени. Става дума за пакистанци, един сириец и афганистанци, казаха още от полицията. Шофьорът на микробуса мерцедес от закрит тип също е починал. Той е непълнолетен и криминално проявен - има обвинения за кражба и грабеж. В момента се прави оглед на местопроизшестявието, събиране на остатъците от микробуса. Наблюдава се от къде е влязъл микробусът на територията на Република България.

Припомняме, че рано тази сутрин, малко след  4.20 часа в района на 98-ми км в платното в посока София на АМ „Тракия“ е самокатастрофирал микробус, който е превозвал 17 чужди граждани без документи за самоличност. След сигнала за тежкия пътен инцидент
веднага на място са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ.  Установена е самоличността на водача, който е загинал  на място. Зад  волана е бил 16 годишен младеж, български гражданин, без свидетелство за правоуправление на превозно средство,
криминално проявен. По данни на чуждите граждани, настанени в  болница те са с афганистански и пакистански произход. Работата по изясняване на причините довели до катастрофата и  самоличността на загиналите и ранени чужденци продължава.