Микробус с мигранти катастрофира на АМ "Тракия"

Крими

04-06-2017, 09:29

Снимка:

Пресцентър МВР

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тунел "Витиня" отворен за движение

В Областната болница са приети 17 души, 10 от които са починали от раните си

Микробус със 17 мигранти е катастрофирал на магистрала "Тракия" в района на Пазарджик. Инцидентът е станал рано тази сутрин. По непотвърдена информация има жертви и пострадали. Предполага се, че микробусът е управляван от 17-годишен шофьор без книжка.

В Областната болница са приети 17 души, 10 от които са починали от раните си, 7 са хоспитализирани. Това съобщи д-р Васил Вълчев, началник на пазарджишката болница, цитиран от Фокус. Двама души, пострадали при инцидента, са били поети от линейки от Пловдив и закарани в тамошната университетска болница. „Всички са мъже, представили се от Афганистан. Ранените са приети малко преди 6.00 часа тази сутрин в Спешното отделение на болницата.

Починалите при инцидента са откарани в моргата, останалите 7 души, според нараняванията си, са настанени в ортопедията, хирургиите и останалите отделения”, уточни д-р Вълчев. Той допълни, че нито един от тях не е носил документи за самоличност. „Въпреки това всички са приети в болницата и им се оказва необходимото внимание и лечение”, каза още началникът на Областната болница.