4 милиона са данъчните длъжници в Гърция

В края на 2017 г. задълженията на данъкоплатците към държавата ще достигнат 100 млрд. евро

В края на 2017 г. задълженията на данъкоплатците в Гърция към държавата ще достигнат даже 100 млрд. евро, а задлъжнелите лица са близо 4 милиона, информира в."Български новини". Чрез отварянето на банкови сметки и изземането на пари от заплати, пенсии, влогове и наеми, а също и от конфискации на имоти, държавата се опитва да спре това явление с просрочените задължения, придобило национални размери. Под лупа в Гърция вече са близо 900 хиляди данъкоплатци.

Над четири милиона пък са данъкоплатците със задължения към държавата. Де факто под ударите на закона попадат само онези със задължения от над 500 евро, които все още не са пристъпили към уреждане на тези задълженията. А това съгласно регламента става на 12 вноски.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас в интервю за телевизия "Антена" изрази очаквания, че Гърция ще се завърне тази година на международните пазари, след като неговото правителство приключи сегашните преговори с кредиторите, но предупреди, че без решение за облекчаване на гръцкия дълг, исканите от кабинета мерки за икономии няма да бъдат приложени.

Икономическият екип на кабинета Ципрас е готов с мерките и че те ще бъдат гласувани до 15 май.