Световната банка охлади очакванията за предоставянето на заем на Гърция - bulgaria.utre.bg
Alternative Media Group

Световната банка охлади очакванията за предоставянето на заем на Гърция

18 април 2017, 08:25 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    max pixel

Евентуален заем за Гърция не може да надхвърля един милиард евро, посочи президентът на Световната банка

Президентът на Световната банка Джим Йон Ким охлади очакванията за предоставянето на заем на Гърция с цел подпомагане на пазара на труда и развитието на страната, съобщават от Telegraph. Джин Йон Ким е казал, че все още няма решение и че един такъв въпрос за заем на Гърция ще предизвика оживен дебат в управителния съвет на Световната банка.

Telegraph посочва, че Гърция плаща от 2012 г. на Световната банка за предоставяне на консултански услуги по редица въпроси, като младежката безработица, публичните финанси и подобряването на конкурентноспособността на страната.

От Лондон президентът на банката нарекъл преждевременно участието на институцията в евентуално кредитиране на Гърция, а дебатите по него не можели да започнат преди да се изясни финансирането на Атина от европейските й кредитори за траншовете по техните заеми през лятото.

Джим Йон Ким пояснил, че заем на Гърция би бил "една различна стъпка за банката" и добавил, че подобно нещо ще изисква подкрепата на членовете на управителния съвет на банката.

Той обаче заяви, че Световната банка ще продължи да си сътрудничи с Атина по редица програми, които са в ход.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета