Общата стачка в Гърция няма да засегне туристите

Очаква се цялата страна да бъде блокирана в продължение на няколко дни

Гръцките синдикати планират обща стачка на първи май. Очаква се цялата страна да бъде блокирана в продължение на няколко дни. Не се планира затваряне на пътища. От синдикатите казаха, че стачката няма да засегне туристическите райони, предаде БНР.

Хиляди българи вече пристигнаха за почивните дни в Гърция, други се очакват днес. Трафикът по пътищата е интензивен. Пътна полиция забрани движението на товарни автомобили. Екипи по контрол на трафика има през 20 километра по пътната мрежа. Полицаите спират за проверка и при нарушения се налагат високи глоби. Днес видимо е силен трафикът и към българските гранични пунктове, защото много гърци предпочетоха да прекарат почивните дни у нас.

Днес магазините са отворени до късния следобед, но утре и в понеделник ще останат затворени.

Синдикатите се подготвят за масови демонстрации в понеделник на Първи май, но те ще са само в градовете, което няма да засегне туристическите райони. Не се планира затваряне на пътища. Бензиностанциите също работят.

По време на 24 часовата стачка в понеделник спират всички влакове,напълно се блокира морския транспорт и градските автобуси ще се движат само в часовете на демонстрациите,за да извозят протестиращите.

Само работещите на фериботните връзки за островите Тасос и Самотраки, които са предпочетени отново от българските туристи, ще участват в стачката символично и фериботите ще се движат по график.