ПСЖ би резервите на Монако с 5:0

За 15-ти път ще играе на финал за Купата на Франция

ПСЖ би резервите на Монако с 5:0. Отборът на парижани ще играе на финал за Купата на Франция за 15-ти път. Досега ПСЖ има 10 спечелени  и 4 загубени финала. ЗагуБилият полуфинала Монако има 5 успеха и 4 загуби на финал за Купата на Франция.

Ако отборът на Унай Емери спечели на 27 май на "Стад дьо Франс" финалния двубой срещу Анже ще направи своеобразен рекорд от три поредни победи за този трофей. През 2015 на финала ПСЖ би Оксер с 1:0, а през 2016 Марсилия с 4:2.


На полуфинала на "Парк де Пренс" треньорът на монегаските реши да излезе буквално с резервен състав в тази среща. От твърдите титуляри на линия бяха само Андреа Раги и Валер Жермен. Пет гола инкасира резервния вратар Морган Де Санктис.
След мача халфа на ПСЖ Марко Верати възмутено заяви:"От Монако не уважиха този полуфинал от турнира за Купата на Франция".

Със сигурност има такъв елемент,но треньорът Леонардо Жардим и неговите футболисти бяха далеч от този полуфинален мач на "Парк де Пренс".
Техните мисли в момента са насочени към две неща. Първото е полуфиналите в Шампионската лига на Монако с Ювентус. И второто е как в оставащите кръгове от шампионата Монако да запази първото място пред ПСЖ. Отборът на Жардим има предимство защото ще играе още пет мача. Докато парижани като повечето тимове още четири.

ПСЖ спечели Купата на Лигата след като победи тъкмо Монако с убедителното 4:1. Сега, почти сигурно ще вземе и Купата на Франция защото съперник е Анже. В стотното издание на турнира скромния тим от Лига 1 може да поднесе изненада само ако по някакъв начин се спазят чудесата, които стават по време на мачове за Купата.

Но шампионската титла винаги е била със специален статут. И Монако твърдо е решил да надвие ПСЖ в края на сезона и да се окичи със златните медали като шампион на Франция.

А ако направи нещо още по-запомнящо се и в Шампионската лига, тогава шампанското ще тече наистина като из ведро...