ПСЖ помете Монако с 4:1

Спорт

03-04-2017, 12:46

Снимка:

btv

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кавани и Ди Мария се разправиха с Бордо

Кавани: От уважение оставам в ПСЖ

Парижани се сетиха късно как трябваше да играят на "Камп Ноу"

Носителят на Купата на Лигата във Франция за 2017 година е Пари Сен Жермен. ПСЖ помете Монако с 4:1 на финала в Лион.

Футболистите на Унай Емери бяха като отвързани. Страхотен мач направи Кавани, който отбеляза два красиви гола. Разбира се направи и от патентните си пропуски в един момент пред опразнената врата на Субашич. Резултатът бе открит от Дракслер,а германеца подаде за второто попадение на символичните гости вкарано от Ди Мария. Преди това монегаските бяха изравнили с гол на Лемар.

Когато резултата бе изравнен от Монако футболистите на Леонардо Жардим създадоха впечатление,че ще се получи много равностоен мач. Но явно ПСЖ бяха решили да се реабилитират за конфузното отпадане от Барса и пометоха монегаските. Както се казва,след  дъжд качулка. По този начин парижани трябваше да играят на "Камп ноу",а не като страхливци.

Вярно е,че Барса не е Монако и ПСЖ трудно можеха да си разиграват коня по този начин. И все пак, ако на "Камп ноу" бяха показали наполовина от вихрушката на финала в Лион, нямаше да се стигне до загубата с 1:6 в Каталуня.

Монако обаче беше почти в ролята на ПСЖ в Барселона. И това показва тревожни симптоми преди четвъртфиналите за Шампионската лига с Борусия(Дортмунд). Друг е въпроса,че ПСЖ искаше да покаже на единствения останал представител на френското първенство в Шампионската лига, кой е по-силен.

Със сигурност,след този показен мач, ПСЖ съжалява,че не е на четвъртфинал в Шампионската лига с Ювентус вместо Барселона. Но фактите са си факти. Сега, ПСЖ ще се опита да се реабилитира пред своите фенове като измести Монако от водещата позиция.  Останаха още две предизвикателства. Френското първенство и финалът за Купата на Франция.

В шампионата битката ще бъде ожесточена до края между двата отбора за първото място. Докато до финала за Купата на Франция има още време. Преди това четвъртфиналите и полуфиналите могат да изхвърлят някои от ПСЖ или Монако от надпреварата. А може и двата отбора да отпаднат, което не е за вярване. По-логично е, ако не се срещнат на полуфиналите, да играят на финал на 27 май на Стад Дьо Франс в Париж ПСЖ и Монако.