Антон Тодоров: БСП има нужда от саниране

Оправдава ли се Корнелия Нинова?

Политологът Антон Тодоров, който е и кандидат за депутат от гражданската квота на ГЕРБ в 25-и МИР, даде във вторник пресконференция в централата на партията. Повод за изказването му бе интервюто на лидера на БСП Корнелия Нинова пред БТВ. Тодоров бе категоричен, че лидерът на БСП отново е казала поредната неистина, че социалистите не са участвали в престъпната приватизация.

"Нинова дава ли си сметка, че продължава да не казва истината? Сградата на Министерския съвет в София е долепена до друга, която е собственост на член от Изпълнителното бюро на социалистите", бе реторичен политологът. Антон Тодоров попита, дали Корнелия Нинова премълчава факти за приватизацията, която хората са нарекли нечистоплътна и разбойническа през 90-години. 

"Оправдава ли се Корнелия Нинова? Не помни ли, че тя бе изпълнителен директор на "Техноимпекс" АД по време на приватизацията, та да се налага да й се напомня? Първоначално 37% от акциите, а после 48% от тях са собственост на Корнелия Нинова. Докога сутрин, обед и вечер тази жена ще говори неистини? Партията, която тя представлява, се нуждае от спешно саниране. Трябва да припомним и още нещо. през 2007 г. тогавашният премиер Сергей Станишев отстрани един зам.-министър на икономиката заради съмнение за корупция. Това беше ли днешната председателка на БСП? Тогава пристигна председател от Европейската комисия, за да му благодари за това действие", каза още Тодоров. Той завърши с ирония изказването си, че може да изнася лекции за некорумпираността на Корнелия Нинова.