Дневен хороскоп - събота, 18 февруари 2017

 

Овен

Доста енергични и дейни ще бъдете. Мнозина ще предприемат решителни стъпки към започването на нещо, за което преди са имали опасения. Анализирайте първо най-важното и тогава се захванете с детайлите. 

     
 

Телец

Общуването с по-възрастни от вас сведете най-добре до минимум в този ден. Следете за собствените си изказвания, защото с неволни думи може да засегнете някого или да го поставите в неловка ситуация. 

     
 

Близнаци

Ще се почувствате в душевен подем. Около вас ще се образува благотворна, емоционална атмосфера. Някой ще ви накара да се почувствате по-значими. Ако ви се приискат промени, предприемете ги след новолуние!

     
 

Рак

Може да получите придобивки даже от там, откъдето не сте и очаквали. Главното е да се доверите на своя опит и на интуицията, доколкото логическите изводи могат да се окажат погрешни и в разрез със здравия разум. 

     
 

Лъв

Ако се постараете творчески да подхождате към всеки въпрос, то ще ви бъде интересно да се занимавате с всичко. Вашата прямота и честност може да се сторят на някого прекалени и да се стигне до конфликт. 

     
 

Дева

Чуждите емоции едва ли ще намерят отклик във вашата душа. Почти всички подозирате в неискреност и неспособност адекватно да възприемат действителността. В същото време сте готови да оправдавате себе си за всичко. 

     
 

Везни

Към вас ще се обръщат за съвети и вие трябва да се окажете на разположение. Удачни ще са покупките свързани с дома ви или за подарък на приятели. Новите запознанства няма да се отразят на живота ви. 

     
 

Скорпион

Любовните отношения ще зависят изцяло от душевното ви равновесие. Събитията около вас може да не се развиват точно както ви се иска, но някои обстоятелства просто трябва да се приемат без роптаене.

     
 

Стрелец

Днес може да ви очакват интересни срещи и запознанства с хора, които биха оказали благотворно влияние във вашия живот, обаче не бързайте да приемате предложения, които могат да го променят коренно.

     
 

Козирог

Ефективността на вашите усилия е завидно висока. Старайте се да запазите спокойствие и емоционална устойчивост. Отнасяте се лекомислено към всичко ставащо и така може да изпуснете нещо наистина важно.

     
 

Водолей

Един от важните принципи за днешният ден е да останете спокойни във всякаква ситуация. Не е изключено да възникнат непредвидени обстоятелства. Открито обсъждайте своите проблеми с хора, които са преживели подобен опит. 

     
 

Риби

Лесно ще долавяте вътрешното състояние на околните и ще намирате правилен подход към тях, обаче нагърбването с чуждите проблеми няма да донесе нищо добро, само ще отнеме от вашите сили и енергия. 

     

 

 

Съветите на Фортуна

Някои хора не смеят да реагират на действията и постъпките на други, за да останат в добри отношения. Просто трябва да заменят спагетите в гърба си с гръбнак. Поуката е, че да бъдеш добър не коства много, но твърде много доброта може да струва много скъпо. Много хора толкова искат да се харесват на всички, че се подлагат на емоционален тормоз, защото са твърде добри. Те се страхуват да наранят чувствата на другите и да не бъдат отхвърлени. Но понякога е добре да не са толкова любезни, а да поставят другите на мястото им, задето искат толкова много. Понякога всички попадаме в този капан и ставаме прекалено отстъпчиви, но не бива да го позволяваме. Твърде милите хора просто се страхуват да кажат „Не”, непрекъснато се тревожат какво ще кажат другите, какво ще мислят за тях, приспособяват поведението си, за да угодят на останалите. И така никога не успяват да правят каквото искат. Има хора, които ви струват много време и енергия, които бихте могли да оползотворите за нещо друго. Няма нищо лошо понякога щедро да раздавате времето си, но ако го правите непрекъснато, някои хора винаги ще го очакват от вас. Запомнете, че колкото повече давате на някои хора, толкова повече започват да изискват от вас, защото ви вземат за даденост. Ако се опитват да се възползват от добротата ви, трябва да покажете съвсем твърдо, че не сте на този свят за тяхно удобство. Ако сте добри с всички, може да раздадете толкова много от себе си на другите, че накрая от вас няма да остане нищо. В края на краищата зависи какво искате – да угодите на всички или да угодите на себе си?