Томислав Дончев: БСП се опитват да правят политическа истерия

Няма опасност от спиране на еврофондове, категоричен е министърът в оставка

БСП се опитват да правят политическа истерия. Резултатите ясно показват, че плащанията сега са два пъти повече от предишния програмен период. Колегите от левицата имат дефицит от предизборни послания, за да се хванат за темата за еврофондовете. Това коментира министърът в оставка Томислaв Дончев в ефира на БНТ.

В момента няма риск от спиране на еврофондовете у нас. Това коментира Томислав Дончев в ефира на БНТ. "1/3 от цялата финансова рамка вече е договорена, с което България се движи по-добре от всички държави-членки досега.

Голяма част от изисканите реформи вече са изпълнени. Остават още 10. Единствената програма, в която финансовият напредък е по-слаб е рибарската програма. Колегите от левицата явно имат дефицит на предизборни послания, за да захванат тази тема", коментира Дончев. Между България и Румъния трябва да има поне 3 моста, 2 моста съвсем не са достатъчни, заяви Дончев.

За един сериозен политик е обидно да говори подобни работи. Лошото е, че се забърква един скандал с думите за спиране, затваряне, който се следи в Брюксел. Тези думи всяват смут и сред всички, които ползват европарите. Хубаво е да има политически спорове, но нека те не се отразяват на нормалното функциониране на държавата, категоричен беше Дончев.

Някой беше казал, че евросредствата се използват само за бетон и пътища, а не за балгосъстоянието на хората. Европейските пари имат положителен ефект върху всички сфери в живота. Построяването на магистралите в Южна България вече дава резултати. За съжаление в Северна България не се строят магистрали. Това не е по вина на нито едно правителство. Ако не бяхме завършили Дунав мост 2, сега Северозападът и Видин щяха да изпитват още по-тежки моменти. Между България и румъния трябва да има поне три моста, разкри вицеперемиерът.