Томислав Дончев: Нито ще сформираме правителство, нито ще участваме в него

Имам богата фантазия, ще се опитам да си представя Лукарски като премиер, допълни вицепремиерът в оставка

"В политиката е нормално да се водят разговори. Освен едрите политически формати, имат значение детайлите. Единствените възможни два аргумента за подкрепа на РБ - да има парламентарно време и да се избегне пародията България да има 4 правителства за няколко месеца", това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът в оставка от ГЕРБ Томислав Дончев.

"Нито ще сформираме правителство, нито ще участваме в него. Имам богата фантазия, ще се опитам да си представя Лукарски като премиер. 
Самочувствието няма нищо общо с внушението за безалтернативност. Умеем да четем сигналите, които идват от обществото. Добре съзнаваме, че обществото иска нещо повече. Голямата задача пред нас е реформулиране. Искаме да бъдем максимално добри в тази посока", заяви вицепремиерът в оставка.
За трети или четвърти път ще уточня, че никой от нас не действа от инат. Не се знае до какво ще доведе тази система, може би ще се получи силно дефрагментиран парламент. Не изключвам това да доведе до по-добро представителство, въпреки че съм скептичен", призна Дончев.
"Ние не сме трансферни футболисти, да се местим от кабинет в кабинет. В медицината може да се направи трансплантация, в политиката не съм убеден, че е добре. Усещам разочарование у вас, но трябваше да поканите г-н Лукарски", завърши Томислав Дончев.