Зеленогорски: РБ реши, че ще върне мандата, ако ни бъде връчен

Решението на Парламентарната група е било взето единодушно

Решението на Парламентарната група на Реформаторския блок е при евенутално връчване на мандата на нас, да го върнем веднага. Това заяви Найден Зеленогорски в съвместно изявление пред медиите с Румен Христов, в парламента, след заседанието на Парламентарната група на Реформаторите по въпроса за третия мандат за сформиране на кабинет.

Зеленогорски подчерта, че решението на Парламентарната група е било взето  единодушно и благодари за високата оценка на президента за ролята на РБ като солидна евроатланическа политическа сила. Той благодари и на ПФ за ясната подкрепа. Вчера обаче ГЕРБ ясно изразиха, че не биха подкрепили кабинет в рамките на този парламет. Държа да подчертая, че
ние направихме всичко нужно и то съвсем отговорно, извървяхме целия път, но вече оставяме на президента да вземе своето решение, каза Зеленогорски.

На въпрос за служебен кабинет, той отговори, че това не се решава от Парламентарната група на РБ, а от президента съгласно Конституцията.

Имахме разминавания с ПФ, които можеха да се изчистят, но след като вчера ГЕРБ, като най-голямата партия в този парламент, които държат ключа за мнозинството, заявиха, че няма да подкрепят никакъв кабинет, днес на заседанието на Парламентарната група бяхме единодушни, че възможностите са изчерпани и отиваме на избори, категоричен бе Зеленогорски.