Зеленогорски удовлетворен от изслушването на петимата останали кандидати за президент на РБ

"Удовлетворени сме от изслушването на кандидатите за президент на Реформаторския блок. Всички заявиха твърда подкрепа за евроатлантическата ориентация на страната, както и за ефективна съдебна система, борба с корупцията, засилване на реформите в образованието, икономиката, здравеопазването, отбраната." Това заяви след изслушването на кандидатите за президент от Изпълнителния съвет на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, председател на Предизборния щаб на Реформаторския блок и заместник-председател на „Движение България на гражданите“, съобщават от пресцентъра на партията на вицепремиера Кунева.

"За нас беше важно това, че всички кандидати разясниха своята визия за президентската институция и отговориха на въпроса каква трябва да бъде посоката на България", добавя още Зеленогорски.
 
"Предрешеност в резултатите няма. Следващият вторник ще видим данните от социологическото проучване, ще чуем и мнението на местните структури, които всяка партия попита и ще търсим механизъм за окончателно решение", разяснява той.

Имента в Реформаторския блок, които ще се борят за президентската номинация на партията си, днес останаха петима, след като две от спряганите кандидатури - Огнян Герджиков и Димо Гяуров, се отказаха от вътрешнопартийната надпревара. За подкрепата на блока в предстоящите президентски избори ще се борят Корман Исмаилов, Трайчо Трайков, Гроздан Караджов, о. з. ген. Съби Събев и проф. Велислав Минеков.