Найден Зеленогорски: МВР се намеси адекватно в Харманли

Прокурори и следователи да установят извършителите на издевателствата в Харманли и виновните да бъдат незабавно екстрадирани

МВР се намеси адекватно в Харманли. Още вчера ДБГ от РБ излезе с позиция за бърза и решителна намеса от страна на държавата. Очакваме прокурори и следователи да установят подбудителите и извършителите, а виновните да бъдат екстрадирани незабавно от България.

Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

По думите му, ако си вече в България и искаш убежище в България, трябва да спазваш българските закони. Надявам се да има и изслушване в Комисията по вътрешна сигурност в Парламента и на МВР, и на Държавната агенция за бежанците, за да сме сигурни, че има план за предотвратяване на такива издевателства и на други места в страната, посочи още той.

На въпрос дали има сценарий в избухването на безредиците вчера в Харманли, Зеленогорски отговори, че е твърде вероятно да има някаква организация, но това трябва да се установи от прокурорите и следователите по случая. Бързата и решителна намеса на държавата е от изключително значение, категоричен беше още съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок.