К.Караиванова положи клетва в НС като председател на КФН

Караиванова: Принципите, от които ще се ръководя в работата си са безпристрастност и прозрачност

Карина Караиванова е новият председател на КФН. За нейното избиране днес в НС гласуваха 139 депутати „за”, 24 - „против” и 11 - „въздържали се”. Тя бе единствената кандидатура за поста, издигната от депутати от ГЕРБ.

„Натрупаният управленски опит и квалификациите й са предпоставка за компетентно и отговорно управление на КФН”, заяви по време на представянето й в пленарна зала председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова. Караиванова притежава необходимата квалификация и професионален опит, има отлични експертни и организационни качества, за да заеме ръководната длъжност, добави депутатът.

Карина Караиванова положи клетва пред депутатите.

По-късно пред медиите Караиванова заяви, че няма да прави ревизия на предишното управление на КФН. Тя добави, че не я притеснява конкуренцията. Това, че съм единствен кандидат не е моя вина, отбеляза новият председател на КФН и подчерта, че неин приоритет след назначаването й ще бъде завършване на оценката и качеството на активите на пенсионните дружества. Принципите, от които ще се ръководя в работата си са безпристрастност и прозрачност, а до септември трябва да имам екип, с който да работя, посочи Караиванова.