Христо Янев ще ходи на стаж в Швейцария

Ще гледа и няколко мача от Евро 2016 във Франция

Треньорът на ЦСКА Христо Янев ще изкара стаж в Швейцария в началото на месец май. Той ще бъде изпратен от БФС в Нион във връзка с курсовете за лиценз УЕФА "Про", който кара в момента в НСА.

Престоят на наставника в алпийската страна ще е между 1 и 6 май, когато няма мачове от първенството или за Купата на България. "Армейците" по програма играят на 27 април срещу Сливнишки герой, а след това чак на 18 май посрещат Балкан (Варвара).

На стажа в Швейцария Ицо ще гледа тренировки на няколко местни отбора. Реномирани специалисти ще четат лекции на него и останалите родни наставници, които карат курсовете за УЕФА "Про" лиценз. Сред колегите на Янев са Светослав Тодоров, Елин Топузаков и шефът на ДЮШ на Литекс Евгени Колев.

Младият наставник на "червените" ще бъде изпратен от БФС и на няколко мача от Европейското първенство във Франция през лятото. През септември или октомври ще посети и западноевропейски клуб, където ще изкара една седмица. Изпитът на Янев за "Про" лиценз ще е в края на годината и тапията ще му позволи да води отбори в "А" група.