Христо Янев провежда космически тренировки на ЦСКА

Спорт

15-01-2016, 14:25

Снимка:

интернет

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ЦСКА с нов играч в защитата

Христо Янев: ЦСКА показа стойностна игра и характер

Пифа със специални упражнения за вратарите

Футболистите на ЦСКА от няколко дни са на подготвителен лагер в Турция. Освен че "червените" тънат в лукс в курорта Алания тренировките им са повече от сериозни. Както подобава за начало на лагер, зимен или летен, първите занимания са почти изцяло съсредоточени върху физическите натоварвания. Треньорът на вратарите Ивайло Петров за пореден път впечатли с нови методи. Пифа е един от младите специалисти, които не престава да се усъвършенства, предавайки знанията на футболистите.

От няколко дни футболистите тренират с кислородни маски на лицата си. Те спомагат за по-добра работа на белите дробове, а и имитират работа на по-висока надморска височина. Така натоварванията стават още по-сериозни. Вратарите на ЦСКА са подложени на жестоки тренировки от страна на Ивайло Петров, които целят да бъдат в изключителна форма.

На едно от заниманията Стоян Колев, Анатоли Господинов и Слави Петров получават съпротивление от Пифа, а те трябва да го избутват, тупайки топката с ръце. Треньорът на вратарите публикува кратко видео от упражнението, което веднага предизвика реакции най-вече на бивши играчи. Един от тях - Флорентин Петре, го похвали, че така се прави подготовка, а други го шегуваха, че подобни тренировки не провеждат дори и в НАСА.