Христо Янев: Бих искал БФС да даде шанс на ЦСКА да се развива

У нас не се работи правилно с младите

Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев смята, че първенството в А група не е толкова интересно без ЦСКА и призова Българския футболен съюз да предостави на клуба възможност „да се развива като отбор“.

Специалистът също така подчерта, че в настоящия състав на „червените“ има много млади момчета, за чието развитие връщането в елита ще има важно значение.

„Бих искал БФС да ни даде шанс да се развиваме като отбор“, каза Янев в ефира наТВ7. „ЦСКА е половин България, толкова много хора се вълнуват от случващото се с клуба. Ние сме фактор в българския футбол и е ясно къде ни е мястото. Без ЦСКА А група е скучна“, каза Янев.

„У нас не се работи правилно с младите. Пускаме ги в един-два мача, после възхвали, а след това при един нормален спад в представянето им, ги сриваме със земята. Трябва по-деликатен подход, трябва да им се помага да се справят с трудностите. Треньорът е човекът, който трябва да ги държи здраво стъпили на земята, да ги насърчава да работят. Истинско удоволствие е да работиш с хора, които имат желание да се учат и да израстват. В съблекалнята на ЦСКА има момчета с голямо бъдеще. Трябва да внимаваме с тях и да им помогнем да разгърнат потенциала си“, каза още Янев.