Съдът в Лозана отказа да върне "Литекс" в "А" група през пролетта

Делото продължава по обикновената процедура, съгласно процесуалните правила на КАС

Отборът на "Литекс" няма да играе в "А" футболната ни група през пролетния дял от шампионата. Това стана ясно, след като съдът в Лозана отказа да върне ловчанлии в първенството, до приключване на делото.

Искането за обезпечителната мярка, която да позволи на "Литекс" да продължи участие в първенството на АФГ през пролетта, до приключване на делото в Спортния арбитражен съд (КАС) беше отхвърлено от КАС. Делото продължава по обикновената процедура, съгласно процесуалните правила на КАС, това написа адвокат Радостин Василев на страницата си във "Фейсбук".

В същото време министърът на спорта Красен Кралев даде надежда на "Литекс" и ЦСКА да играят сред най-добрите, като според него не би трябвало да има никакви пречки пред създаването на новата Висша лига от следващия сезон. Според Кралев от Европейската футболна асоциация (УЕФА) не биха имали причина да спрат тази идея на Българския футболен съюз (БФС), тъй като само Изпълкомът има право да определя формата на първенството.

Има възможност да бъдат поканени отбори с финансова стабилност, които да се включат в първенството. Работи се по проект и ако се приеме от Изпълкома, смятам, че може да се окаже удачен. Не би трябвало да има причина за спиране от страна на УЕФА. Единственият огрган, който може да създава наредби и да определя формата на първенството, е Изпълнителният комитет. Така че никаква пречка не виждам в това нещо. Ако всичко е документално изпипано, може и това лято да стане. По проекта в момента работят Павел Колев (от БФС) и Атанас Караиванов, каза Кралев.