Очертава се финал между ЦСКА и Литекс

Втората полуфинална среща с Берое на "Армията" е голямо предимство за "червените"

ЦСКА - Берое и Литекс - Монтана са полуфиналните двойки за Купата на България. Двубоите са в две срещи на разменено гостуване. В първите мачове на 6 април Берое приема ЦСКА, а Монтана ще срещне на свой терен Литекс. На 20 април в реваншите ЦСКА ще играе на "Армията" със старозагорци, а в Ловеч "оранжевите" ще приемат Монтана.


Очертава се финал за Купата на България на 25 май на стадион "Васил Левски" между ЦСКА и Литекс. Предимството на "армейците" да бъдат крайни победители в полуфинала с Берое е във втората среща, която ще се играе на "Армията".

В похода до полуфинала ЦСКА показа,че има подплатени шансове да играе на финал. Независимо,че в момента отборът е във "В" група трябва да се напомня,че тимът е в трета дивизия не заради слаби резултати, а защото  му бе отнет лиценза. Нито за момент откакто ЦСКА играе в третия ешелон не е загубил професионалното си отношение към футбола, като за отбор от "А" група. Това го показаха през цялата отминала есен играчите на треньорите Христо Янев и Владо Манчев.

В мачовете за Купата на България ЦСКА стигна дотук след  доста срещи. Първоначално бяха двубои с отбори от трета дивизия. А после дойдоха мачовете със Спартак(Плевен), Нефтохимик и Созопол, които са в "Б" група. ЦСКА нито за миг не показа колебание в тези срещи и ги изигра със своята си мая на голям отбор. Колективът от млади и опитни, но изцяло български играчи, носи успехи подплатени с ентусиазъм.

След зимния лагер "армейците" срещнаха лидера в "Б" група Дунав (Русе) и бяха безапелационни при победата си с 6:0. Този резултат, макар и в контрола, показва, че отборът е готов за пролетните предизвикателства. А те са най-вече двата полуфинала с Берое и стремежът към финала на 25 май в София.