Литекс е изхвърлен от "А" група

Мислим за Висша лига с 12 или 14 отбора, заяви Борислав Михайлов

Литекс е аут от "А" група! Това стана ясно след днешното заседание на Изпълкома на Българския футболен съюз. Следващият сезон ловчанлии ще участват в "Б" група. "Оранжевите" ще продължат участието си в турнира за Купата на България, където са на полуфинал.

Дисциплинарната и Апелативната комисия се произнесоха за изваждането на ловчанлии от елита, а Изпълкомът трябваше да вземе окончателно решение. Казусът обаче не бе подложен на гласуване, а Литекс бе изваден от елита.

На Изпълкома не бе обсъждано класирането в "А" група, което трябва да претърпи промени след изваждането на Литекс. Вторият отбор на ловчанлии остава в "Б" група.

За временното класиране на елита ни има два варианта - или да бъдат извадени точките, които отборите са спечелили срещу Литекс до момента, или да бъдат запазени, а до края на първенството всички да печелят служебни победи.




„Всички в Изпълкома с най-добри чувства се опитахме да направим всичко. Ние обаче нямаме право да преразглеждаме решение на Апелативната комисия.



Президентът на БФС Борислав Михайлов потвърди, че съществува идея за преструктурирането на "А" група и създаването на Суперлига или Висша лига с 12 или 14 отбора в нея. Както вече стана ясно, Литекс е изхвърлен от елита и от следващото първенство ще играе в "Б" група.

"Ще направим кръгла или четвъртита маса с всички заинтересувани. Ще бъде и министърът Красен Кралев. Има идея за създаване на Суперлига или Висша лига", заяви Михайлов след заседанието на Изпълкома, на което беше потвърдено изключването на Литекс от "А" група.

"Ще има идея да стане една група от 12 или от 14 отбора. Тези проблеми не са възникнали от страна на федерацията", каза шефът на родния футбол.

"Четирима журналисти ще могат да присъствате на кръглата маса, и вие ще имате възможност да дадете идеи", добави Боби Михайлов.