Христо Янев: Съэдаването на Висша лига е плод на фантазия

Втората част от зимната подготовка на ЦСКА ще протече в Гърция

„Водим преговори за нови футболисти. Искаме да вземем играчи за всички постове в състава, без значение дали ще е защитник, халф или нападател. Желанието ни е да привлечем състезатели от „А” група.
 
Чакаме набелязаните от нас да разтрогнат договорите си и да се присъединят към отбора. Няма да уточнявам с кои разговаряме”, заяви на пресконференция старши треньорът на ЦСКА Христо Янев.
 
"Втората част от зимната ни подготовка ще протече в Гърция. Първоначално идеята ни беше да заминем отново за Турция, но в крайна сметка този вариант отпадна.
 
Планираме да изиграем четири контроли. Три от проверките ще бъдат срещу елитни тимове от Гърция, а една срещу клуб от второто ниво на местния футбол", каза още роденият през 1979 година треньор..
 
„Доволен съм от първия ни лагер. Момчетата се стараха, свършиха това, което искаме от тях. Изиграха добър първи мач. На този етап резултатите не са важни, но желанието и старанието ме задоволяват напълно.
 
Относно това, че Литекс няма да играе в А група, за мен е неприемливо. Не мога да разбера ние искаме ли да развиваме българския футбол – или обратното да го затрием.
 
Създаването на Висша лига в България е плод на някаква фантазия на този етап и го казвам напълно реално. По какъв начин ще избираме отборите? Всеки един отбор може да предяви претенции и да каже че иска да е участник в тази лига“, допълни Янев.