Христо Йовов: Националите ни не са силни

Или са резерви, или пък изобщо не играят във водещи първенства

Бившият футболист и спортен директор на Левски Христо Йовов коментира слабото представяне на националния отбор и идеята на БФС за създаване на Висша лига.

"Българският футболен съюз не е виновен за лошото представяне на националния ни отбор. Може да ги упрекнем единствено за прекалено честата смяна на треньори. Най-сетне някой трябва да излезе и да каже какви са реалните възможности и цели пред този тим, не да очакваме всеки път класиране за голям форум, а след две загуби да правим трагедии, заяви той в предаването „Зона Спорт" по Ринг.

- Реално футболистите ни са слаби. Или са резерви, или пък изобщо не играят във водещите първенства. Това е най-големият проблем. Когато не са в игрова форма, няма как да са на високо ниво и с националната.

Нова Висша лига ми звучи страшно. Какви ще са критериите? Аз като отговорник за спорта в Своге мога ли да поискам да играя в „А“ група? Или, ако се явят 50 отбора-кандидати. За мен това е прах в очите, мога и да греша. Трябва да се определят някакви критерии. Банкова гаранция, взимаш стадиона, осветлението и правиш отбор. Моят съвет е да се намери начин, в който да се мисли за бъдещето и тази програма да даде някакъв резултат до 10 години.