Националите на турнир в Япония от 3 до 7 юни

Участват още Дания, Босна и Херцеговина и Япония

А“ националният отбор на България ще вземе участие в международния приятелски турнир „Кирин Къп“ 2016, който ще се проведе в Япония между 3 и 7 юни тази година, информираха от БФС.

В турнира ще се включат още Дания, Босна и Херцеговина и Япония.

Първите срещи ще се проведат на 3 юни на стадион „Toйота“ в град Айчи, като съперниците ще бъдат определени чрез жребий от Японската футболна асоциация. Победителите ще спорят за първото място на 7 юни на стадион „Сюита“ в Сюита (Осака), където ще се проведе и двубоят за трето място. Началните часове на срещите ще бъдат обявени допълнително.
 
Припомняме, че това няма да бъде първо участие на националите на турнира "Кирин Къп". През 2013 година "трикольорите", водени от Любослав Пенев, спечелиха надпреварата след победа с 2:0 срещу Япония. Успехът за България дойде след попадение на Станислав Манолев в 3-ата минута и автогол на Хасебе в 70-ата.

През 2006 година пък пазим лоши спомени от "Кирин Къп", където воденият от Христо Стоичков отбор падна с катастрофалното 1:5 от Шотландия. Дни по-рано нашите се справиха с Япония, побеждавайки с 2:1.