Барак Обама украси корицата на най-популярното гей списание

Свят

11-11-2015, 21:11

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

Франция позволи еднополовите бракове

Далай Лама подкрепи еднополовите бракове

Малта узакони еднополовите бракове и осиновяването на деца от тях

Майли Сайръс прави фондация в помощ на бездомните и ЛГБТ тийнейджъри

Ортодоксален евреин намушка шестима на гей парад

Барселона гей прайд

Процесът за разрешаването на гей браковете в САЩ ще излезе на филм

Държавният секретар на Ватикана: Референдумът за гей браковете е поражение за човечеството

Хилари подкрепи гей браковете

Тимбърлейк и Бийл повериха бебето си на гей бавачки

Американският върховен съд позволи гей браковете в Южна Каролина

Филм за лесбийки превзе Кан по време на протести срещу гей браковете

Страсбург осъди Италия, че не признава еднополовите двойки

Мексико узакони еднополовите бракове

От 1 март Финландия разрешава еднополовите бракове

Гей Карнавалът в Ница

Елза Парини открива карнавала на Френската Ривиера

Путин: Не преследваме гейовете

Заплаха от арести за гейовете на Олимпиадата в Сочи

„Бях черно момче със смешно име и разбирах какво означава да си особен“, казва държавният глава

Барак Обама стана първият президент, който се появи на корицата на ЛГБТ списание. Така държавният глава реши да наблегне на лоялността си към сексуалните малцинства, които сега имат законно право да сключват брак.

Барак Обама е първият държавен глава, който се осмели да украси корицата на лъскаво списание за гейове. Това е най-популярното ЛГБТ издание „Аут“, посветено на модата и стила на живот, което се издава в Калифорния но е настолна библия за хомосексуалните по целия свят.

Забележителният брой с образа на американския лидер е посветен на 100 най-влиятелни личности в обществото. На черно-бялата снимка Барак Обама гледа право в обектива на камерата, а местни медии сравниха усмивката му с тази на Мона Лиза

Наскоро Върховният съд на САЩ разреши еднополовите бракове в цялата страна. Обама окачестви решението като историческа стъпка към равенството. От своя страна списанието нарича първият чернокож президент на САЩ свой съюзник, герой и икона.

В интервюто на страниците на списанието президентът Обама признава, че най-влиятелния гей в живота му е неговият преподавател в колежа Лорънс Голдин. "Тогава бях само на 18 години, Лорънс бе един от най-младите професори, тогава ние станахме много добри приятели." - каза държавният глава.

Той подчертава, че Голдин е подкрепял всички представители на сексуалните малцинства и транссексуалните. "Имайте предвид, че това беше през 1978 г. и за професор подобен ход изискваше истинска смелост и сила." - казва президентът на САЩ.

Обама споделя, че напълно приема мнението на двете си дъщери Малия и Саша, според които дискриминацията е безсмислена. „Те смятат, че не е редно да се отнасяш по различен начин, ако разбереш, че твой приятел е гей или родителите му са от един и съши пол".

Президентът казва още, че е станал държавен глава, за да изпълни обещанието си, че всички са създадени равни и никой не може да бъде отчужден от американската мечта само заради това, че е такъв, какъвто е. "Бях черно момче със смешно име и нерядко разбирах какво означава да си особен", обяснява Обама защо подкрепя ЛГБТ общностите.

В публикацията се припомня, че в началото на президентството си Обама не е заемал ясна позиция по проблемите на хомосексуалистите. На моменти дори е изглеждал притеснен да засяга темата, но в крайна сметка становището му е еволюирало и това заслужава уважение. Миналата година Барак Обама подписа забрана да се дискриминират на работните места в държавните учреждения хората с нестандартна сексуална ориентация.

По време на неотдавнашното си посещение си в Кения, Барак Обама обсъди с африканският лидер Ухуру Кениата правата на сексуалните малцинства. Въпреки това, възгледите на политиците не съвпаднаха относно гей въпросите в Африка.