Полицейски кордон дели два протеста около сградата с надпис "Съединението прави силата"

Автобуси от провинцията докараха агитка на Сидеров, противната страна пък иска имунитета му

Първият работен ден след кампанията за изборите и самия местен вот на депутатите в сградата, над чийто вход стоят думите "Съединението прави силата", започва с протести, предава репортер на БГНЕС. От едната страна граждани са се събрали, обединени, че на лидера на "Атака" Волен Сидеров и на депутата Десислав Чуколов трябва да им бъде свален имунитета и да отговарят за действията си от последните дни.


Пред централния вход на парламента има група от около петдесетина души, привърженици на партията, които са докарани с автобуси от различни градове на страната. Те носят знамена на партията и се обявяват в защита на лидера си. Огромно струпване на хора обаче няма - нито от една страна на парламента, нито от другата. Въпреки това, целият парламент е обграден от полицейски кордон, като основните сили са съсредоточени между парламента и храм-паметника "Александър Невски".


Днес Народното събрание ще състави парламентарна комисия, която да обсъди свалянето на имунитета на Волен Сидеров след неговото нахлуване в НАТФИЗ. Вчера председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев обяви, че е било взето и решение да отпадне чл. 70 от конституцията и да остане възможността за депутатски имунитет само за позицията на депутати в залата и при гласуване.


Председателят на ПФ Валери Симеонов зави, че "ще действаме максимално бързо тъй като обществото очаква бързи мерки". Вицепремиерът и вътрешен министър също бе на срещата на парламентарните групи от мнозинството, но не пожела да даде изявление.