Полицейският протест продължава

Служителите на реда ще доведат и семействата си на митинга

Управителният съвет на синдикалната федерация на служителите в МВР/ СФСМВР/ реши да продължи до 5 юли провеждането на събрания на открито против промени в осигурителната система в МВР и за реформи в сектор "Сигурност", се казва в съобщение на организацията.

На 5 юли ще се състои и национален протест срещу промените в осигурителната система.

"Имаме решение, ако няма резултат от преговорите на 5 юли, когато е празникът на полицията да организираме национален протест под надслов "Ние не празнуваме", посочи Валентин Попов от организацията.

По думите му от синдикалните организации в МВР ще се обърнат към колегите си, независимо дали членуват, или не в синдикални организации на МВР за подкрепа. "Този път ще доведем и семействата си, както и хора от други организации. До момента имам разрешение от Столична община до 24 юли да стои палатковият лагер, а утре ще предприемем мерки за удължаването му до 5 юли”, коментира Валентин Попов. 

СФСМВР е основана през февруари 2009 година, непосредствено след полицейските протести от края на 2008 година. В организацията сега членуват над 6500 служители на МВР - както полицаи, пожарникари и спасители, така и държавни служители и лица, работещи по трудово правоотношение, заети във всички направления на дейност на МВР.