Разбрахме се с Патриотите, похвали се Цветанов

Имаме политически консенсус и се придържаме към поетите ангажименти, допълни депутатът от ГЕРБ

Има въпроси, които са зададени. Постарали сме се в сроковете, в които дадохме съответните отговори и допълнителните въпроси, които възникнаха същевременно, вчера при премиера окончателно уточнихме всички детайли. Това коментира в парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде Агенция „Фокус”.

„Смятам, че правителството в лицето на изпълнителната власт и в парламента постигаме политически консенсус и се придържаме към поетите ангажименти”, добави той.

Цветанов уточни, че ангажиментите са в рамките на поставените седем въпроса от Патриотичния фронт и уточни, че това, което е свързано с парламента, не е било обсъждано с премиера Борисов. Той поясни, че конкретно за активната регистрация ще се проведе среща в рамките на деня, на която ще присъстват и Реформаторския блок.

За подписката за сезиране на Конституционния съд за ратификацията от 16 млрд. лева Цветанов обясни, че е изненадващо и коментира, че от медиите е научил за събраните 48 подписа.

Цветанов уточни, че въпроса със свалянето на прага за легитимност на референдума ще бъде дискутирана отделно. На въпрос дали ще има промени в Изборния кодекс преди местния вот, Цветанов заяви: „За някои от нещата, по които може да се постигне пълен политически консенсус, бихме могли да го отворим, но ако няма, не смятам, че е редно да го правим”, каза още той.