Патриотите отново плашат Борисов

Премиерът обеща да изпълни исканията им

Патриотичният фронт (ПФ) официално връчи на премиера Бойко Борисов исканията си, заради които постави ултиматум за подкрепата си за кабинета.

По време на редовния всеки месец блиц разпит на премиера и вицепремиерите съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов припомни, че миналата седмица патриотите обявиха, че ако не бъдат изпълнени седем техни искания, то те от 1 юли ще спрат да стоят зад правителството.

„Пет от тези проблеми са адресирани към изпълнителната власт - Гърмен, битовата престъпност, защитните съоръжения по границата ни с Турция, прекратяване на злоупотребите в енергетиката, определени нормативи за износа на дървесина", разказа отново Симеонов. Той се обърна към министър-председателя с въпроса: „Ще поемете ли ангажимент, вие като премиер, за спешното решаване на тези пет сериозни проблема".

„Поемам отговорност", веднага отговори премиерът Борисов. Той увери патриотите, че заедно с вицепремиера Румяна Бъчварова, са разгледали исканията на фронта и те влизат не само в подписаното споразумение, но и са приоритет на кабинета.