Бербо остава в Монако ако Фалкао не се върне на "Луи II"

Зависи дали монегаските ще се класират за участие в групите на ШЛ

Приключването на футболния сезон в европейските държави настъпва в края на месец май. Френската Лига 1 не прави изключение от държавите от Топ 5.

В Монако вече си задават въпроса дали Митко Бербатов ще продължи да играе с червенобялата фланелка и през следващия сезон. Или ще си дойде по-близо до България в гръцкото или турското първенство.А защо не да предприеме далечна посока към Близкия Изток или Щатите?


Засега няма индикации нито за оставането на Бербо,нито за неговото тръгване от "Луи II".

Има три варианта които биха натежали за неговото напускане. Единият е завръщането на Радамел Фалкао в тима. Колумбиеца бе отдаден под паем на Манчестър Юнайтед. Но там така и не пасна на възгледите на странния Луи Ван Гаал.

Вторият е,че Марсиал все повече се налага в тима на Монако и може да измести изцяло Бербатов.

Третият вариант е ако Монако не се класира за участие в групите на Шампионската лига през следващия сезон. В момента отборът е на трето място с 65 точки и има шанс да участва в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига.

За тази цел обаче трябва да се пребори докрай с отбора на Марсилия. Във временното класиране Монако е на трето място с 65 точки след втория Лион със 71 и първия ПСЖ със 74 точки. Четвърти обаче е Марсилия с 60 точки.

В неделя има директен сблъсък между Марсилия и Монако на обновения "Велодром" и при победа на домакините разликата между марсилци и монегаски ще се намали на две точки. В оставащите два кръга Монако приема Метц и гостува на Лориен. Марсилия има далеч по-труден мач в предпоследния кръг като гост на Лил и приема Бастия в последния кръг.Така,че програмата на марсилци е доста по-трудна и Монако има шанс да запази мястото си в тройката.


Но, както казахме, нещата в клбуната политика на Монако не опират само до крайното класиране на отбора. Има и странични фактори, доколкото един Фалкао,който игра на "Луи II" е "страничен" фактор.