Според "Л'Екип" Бербатов трудно ще достигне Уеа в Монако

"Златната топка" за 1995 има 66 гола за монегаските, Бербо още е със 17 попадения

Френският "Л'Екип" си поигра като се върна назад в миналото на отбора на Монако. Френската медия състави славна единадесеторка от играчи минали по различно време в Княжеството която би могла в днешно време да се бори за големия трофей с гиганти като Барса,Реал(М) и Байерн.

Също така от медията са съставили и символична резервна единадесеторка. Бербатов е споменат като сравнение на поста на централния нападател който заслужено е даден за либерийския футболист Жорж Уеа играл за Монако в периода от 1988 до 1992. Уеа става първия носител на "Златната топка" извън Европа през 1995 година. Една след невероятния Христо Стоичков който спечели отличието през 1994 година.

Статистиката сочи,че Уеа за четири години в Монако е отбелязал 66 гола. На този етап Бербатов има вкарани 17 попадения. Ако Бербо остане в Монако до януари 2018 година когато би направил четири сезона трябва да вкара още 49 гола.

Ето как изглеждат основните 11 на Монако които биха вдигнали ШЛ

Бартез,  Аморос, Тюрам, Батистон, Евра, Еманюел Пти, Жюли, Ходъл, Уеа, Анри, Онис. За треньори са посочени Арсен Венгер и Дидие Дешан. С чувство за хумор френските журналисти посочват и сегашният треньор Леонардо Жардим който е много силен по даването на пресконференции.

Резерви са: Жан-Люк Етори, Сонор, Артелеза, Маркес, Жан Пти, Белон, Пюел, Шкудлапски, Трезеге, Мориентес, Андерсон, Икпеба, Клинсман