Бербатов също е част от омразата между Юве и Фиорентина

Роби Баджо, като играч на Ювентус, отказва да бие дузпа срещу "виолетовите"

Мачът за първенство между Ювентус и Фиорентина завършил 3:2 за "Старата госпожа" даде повод да се припомнят емблематични моменти на омраза между двата отбора.
Интересно е, че за последно искри между Юве и Фиорентина прехвърчаха по неосъществения трансфер във Флоренция и Торино на Димитър Бербатов.


След като Бербо си тръгва от Манчестър Юнайтед, отборът на Фиорентина почти сигурно го е ангажирал за следващия сезон. Бербатов трябва да премине само медицински прегледи и ще облече екипа на Фиорентина.
В този момент, на летището в Мюнхен, обичайният съперник на "виолетовите" от Ювентус завърта на 180 градуса главата на нашия централен нападател. В последствие обаче Бербо отказва да облече и екипа на "бианконеритие" и остава в Англия където играе за Фулъм. Преди да дойде в сегашния си тим Монако.
Емблематично е преминаванато на Роберто Баджо от Фиорентина в Ювентус. Пощурели фенове на "виолетовите" обсаждат клубния офис и само карабинерите спасяват босовете от нечуван линч.
Все пак, Баджо успява да остане по-уникален начин в сърцата на флорентинците. На мач във Флоренция отсъждат дузпа за Юве срещу Фиорентина, която Роберто Баджо категорично отказва да бие. След мача е изпратен с аплодисменти от феновете на Фиорентина,които дори му подхвърлят клубно шалче.
И до ден днешен продължават искрите между Ювентус и Фиорентина.