Да изнасяме мляко към САЩ, Близкия Изток, Япония и Китай, призова Лукарски

Европейският пазар в областта на млечното производство бил наситен

В областта на млечното производство може би пазарът е наситен. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски по време на първата национална дискусия от кампанията „Да! На българската икономика”, съобщи 24 часа.

„Трудно се променя настройката на българина в някои аспекти. Дуалната система в образованието е изключително приложима за България. Турция не е най-добрият пример. Можем да въведем реципрочни мита за турските стоки”, поясни Лукарски.

Министърът посочи, че европейският пазар е доста консервативен и наситен и не остават достатъчно ниши. „В областта на млечното производство може би пазарът е наситен. Моят съвет е да погледнем към третите страни извън ЕС – САЩ, Близкия Изток, Япония и Китай”, заяви Лукарски. Той посочи, че трябва да се насочи повече внимание към изграждането на маркетингова стратегия.

„Възползвайте се от ОП „Иновации и конкурентоспособност”. За да атакуваме такива сериозни пазари, е необходимо обединение в клъстери. Това ще донесе по-добра маркетингова стратегия”, допълни Божидар Лукарски.

По отношение на търговските аташета той обясни, че може да се открие ново търговско представителство чрез публично-частно партньорство с КРИБ.