Родните овце са като мерцедеси, според премиера

Политика

07-04-2015, 10:55

Снимка:

БНР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов поиска повече износ, инвестиции и работни места

Най-богатите араби искали български агнета, както ние искаме немски „Мерцедес”

Родните овце са като немски „Мерцедес” и с подобна концепция трябва да се използват от бизнеса. Това посъветва премиерът Бойко Борисов, който настоя земеделието ни да се развие. Според него, не би трябвало да има безработни в селските райони.

„25 години няма химическа индустрия, земята се изчисти, природата се изчисти”, заяви премиерът по време на дискусия „Да! На българската икономика”. Най-вкусното производство на телета и агнета било у нас.

Борисов разказа за своя среща с представители от Катар, които искаловце,и родни агнета, прясно заклани и охладени. Казали му: „Колкото агнета ми произведете, толкова ще ви ги изкупим”.

„Най-богатите араби искат български агнета, както ние искаме немски мерцедес”, каза още Бойко Борисов.

Той недоумява защо не развиваме животновъдството ни, още повече че имаме красиви пасища. Яйцата ни от екококошки са 5 пъти по-скъпи от швейцарските екояйца. Премиерът посочи обаче, че лъжем европейския бизнес с родните екояйца.

Готови сме да помагаме, обърна се Борисов, но поиска инициативите на дойдат от самия бизнес.

Премиерът разказа и още една случка – как ходил в белоградчишко село и заварил 30-ина мъже в кръчмата на ракийка и сланинка. Попитал ги: „Наборе, какво правите бе, защо не пасете”, а те му отвърнали: „Е, сега ни караш да работим. Не ни карай да работим, а малко вдигни пенсиите”.

Бойко Борисов отново се възхити на прекрасните поля в Белоградчишко, където обаче и една овца нямало, която да пасе по тях.