Филип Киркоров пристига в Камчия

Руският Майкъл Джексън ще журира музикален конкурс

Няколко руски звезди пристигат на нашето Черноморие от снощи, за да журират европейския полуфинал на международен певчески конкурс. Състезанието, организирано от Академията за популярна музика "Игор Крутой", ще се състои в Камчия пише Лайфстайл.бг

Големият руски композитор Крутой също ще е част от журито и една от звездите, които ще бъдат у нас. Той е продуцент на френската звезда Лара Фабиан, работил е с Андреа Бочели, Стиви Уондър, Майкъл Болтън.

В журито ще е и руската естрадна звезда Филип Киркоров, който днес идва в България. Той заедно с близките си приятели Здравко и Катя от "Ритон" и с Бисер Киров ще оценява 200 участници от България, Румъния, Полша, Украйна, Молдова, Латвия, Израел и Канада.

Изпълнителите са разделени в две възрастови групи, затова и състезанието е от две части - "Нова вълна 2015" и "Детска нова вълна 2015" - до 16 г., което стартира до минути. Полуфиналистите ще заминат за Сочи през август, когато е финалът.

На заключителния концерт тази вечер Грета Ганчева ще изпее "Моя страна, моя България" на Емил Димитров. "С нетърпение очаквам да се запозная с Филип Киркоров, не сме се срещали досега.

Познавам баща му Бедрос" - каза Ганчева, която е директор на фестивала "Звездите на Камчия". Той се провежда всяка година на същото място. Един от участниците в "Нова вълна" ще спечели ваучер за лагерната смяна по времето, когато е фестивалът.