Алла Пугачова взимала 62 лева пенсия

Булевард

04-04-2015, 22:56

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Руски журналисти се разровиха в социалните приходи на съветските артисти

Руски репортери събраха информация за пенсиите на звездите, които са отдали целия си живот на творчество в съветската култура, музика и шоубизнес.

Предвид прослужените години, парите за старини са скандално малко. Най-малко сред звездите получава от държавата София Ротару, в продължение на много години тя радва публиката с изпълненията си. Хитовете на певицата се знаят от всички поколения, млади и стари, но това не оказва влияние върху нейната пенсия, чийто размер е около 1756 гривни, което се равнява на 134 лева.

"София Ротару е Народен артист на СССР, но пенсията, която получава е само около четири хиляди рубли”, заявява концертният директор на  67-годишната актриса Сергей Лавров. „ София Михайловна не разчита на тези пари, всички трансфери отиват за лечението на едно момиче страдащо от тежко заболяване на костите ".

Алла Пугачова се пенсионира преди десет години и беше изумена, когато открих, размера на пенсията си. Съпругът на легендата - Максим Галкин не скри своето негодувание пред журналисти. "Знаете ли каква е пенсията на Алла? 2000 рубли! (62, 48 лева)- Каза тогава възмутен шоуменът.

 „Съветският съюз произвежда милиони копия от плочите на Пугачова. Пяла е в Чернобил, обикаля страната през целия си живот, и й дават тази смешна сума! На Валери Леонтиев, например, са назначени 8000 рубли, защото той минава като балетен артист. Тяхната ставка е по-висока. "

С течение на годините, както и всички граждани, в и пенсията на Пугачова се е индексирала до 10 700 рубли (334 лева). Почти същата пенсия - около 11 хиляди рубли - получава композиторът Юри Антонов. "Ако разчитах на преживявам на тези пари ще ми бъде много трудно. Но аз съм доста трудоспособен мъж. По всички закони, може би, е трябвало да получим някакъв вид привилегировани пенсии. Но, знаете ли, гледайки наляво и надясно, как нашите стари хора живеят, бих се отказал от такава пенсия, " казва пред „ Комсомолская правда "артистът.

Пенсията на 77-годишният бард на естрадната музика Кобзон също е доста скромна. "Около 4300 рубли. Казаха ми, че това се дължи на факта, че получавам голяма депутатска заплата. Обещаха, че когато завърша с депутатството ще преразгледат размера на пенсията ми. Да знаете, че не я харча, просто я спестявам",  казва пеещият композитор и текстописец.

66-годишният комик Владимир Винокур получава (минималните в Москва - 8 502 рубли) социална пенсия. "Получавам много малка пенсия, - признава хумориста. - Ние Лев Лещенко прехвърляме нашите пенсии за поддържане на дом за сираци ". "Нашите възпитаници живеят в Пена, малко село на 50 км от Курск”, присъединива се към разказа 73-годишният Лев Лещенко, получаващ 12 000 рубли (375 лева.) и продължава „За нас те са като второ семейство. Купихме на момчета нови легла, шкафчета, компютри ...