Киркоров продава любовното си гнездо от времето с Алла Пугачова

260 кв. м за 70 милиона рубли, нищожна цена за луксозното жилище

Звездата с български корени Филип Киркоров се опитва да продаде мезонет в сърцето на Москва, където някога е живял с Алла Пугачова, предава порталът zagorodna.com.

Според публикацията, на улица "Земляной Вал" 52/16 е преминало детството и юношеството на руския Майкъл Джексън. Тогава апартаментът е имал само три стаи. След брака с Алла Борисовна, Киркоров купува в същия вход още няколко апартамента и превръща жилището в луксозен мезонет на две нива със седем стаи, звукозаписно студио, домашно кино, сауна и джакузи.

Снимки от луксозното жилище вижте ТУК!

Цената на апартамента - 70 милиона рубли. "Излиза 4400 долара на квадратен метър. В днешните цени за центъра на Москва - ниска цена", казва агентът, който продава имота.

След развода с примадоната, певецът се премества в луксозен апартамент на "Алея Филиковский". Имотът на "Земляной вал" остава необитаем, въпреки че при развода той остава за него, тогава мезонетът е бил оценен на около 1,5 милиона долара. Понякога в апартамента отсяда бащата на певеца, Бедрос Киркоров.

В момента апартаментът се използва като склад за съхранение на костюми, както и личен архив, плакати, CD-та, ръкописи и така нататък. По ставката за местните данъци, стойността на налога за този имот годишно е около 290 хиляди рубли.

За първи път идеята да продаде ненужния имот хрумнала на звездата през 2010 година. Тогава той иска да получи за жилището 10 милиона долара.

"Този апартамент има толкова добра аура, атмосферата е незабравима, там бяха щастливи родителите ми, аз, този апартамент носи щастие на тези, които живеят там", лъска достойнствата на апартамента Киркоров. "Това е, както се казва, намалена стока. В центъра, но тихо до църквата, там е училището, където съм учил", продължава с хвалбите арменецът.

Въпреки това, мераклии да закупят недвижимото имущество тогава не се намерили. И сега обявата се появи отново в един от сайтовете за продажба на имоти.

"Продава се мезонет с две спални и две бани в къща Сталински стил, построена през 1939 година. Апартамент "с история", един от най-известните в столицата, собственост на легенда на руския шоубизнес. Обща площ - 260 кв. м. Обзаведен и декориран, но се нуждае от ремонт. Първи етаж: кухня, хол, трапезария, три просторни дрешника. Втори етаж: спалня и баня с тоалетна. Гледка към реката."

Фамилията на Киркоров не се споменава, но журналистите са разбрали, че това е именно неговото жилище.