14-15 февруари: Любов! Без граници и форми

Слънце във Водолей, Луна в Стрелец - Козирог. Астрологична картина на уикенда

Напрегнатият обмен на Марс и Венера с Луната в събота, ще произвежда емоционално напрежение и дори разочарования, особено за онези, които държат да използват или очакват показни и публични средства за да демонстрират чувствата си. Имайте предвид, че любовната звездна двойка все още се движи в тайнствените Риби - знак, който определено не оценява демонстрациите като проява на добър вкус. Тук Венера екзалтира и се ценят жертвоготовната отдаденост, съчувствието, съпричастността и тънките нюанси на онзи безмълвен чувствен обмен на съкровена близост, в който думите просто стават излишни, поради ограничената си способност да обличат нещо безгранично по своето съдържание във форма. И ни напомня, че Любовта е извън всички представи и очаквания, не се празнува, не се притежава и не се мисли, а преди всичко се чувства, живее и обича - без граници и форми. Затова, ако все пак сте избрали точно сега да я почетете, опитайте се да не я обиждате със стереотипи и шаблони, не ѝ диктувайте как трябва да изглежда и не я засрамвайте с показност. Почерпете я с онова, което тя обича най-много - комфорта и сигурността на уединението, нежност, пленителна романтика, дълбочина и възвишеност в проявата на чувствата. Подправете ги с много фантазия и неуловима тайнственост и вашияш празник ще се превърне в незабравим спомен.

Ще преминем през съботата с бодър ход, увлечени от празнична суета, за която всеки ще намери своята причина. Мнозина ще се събудят с неясен копнеж да избягат далеч от града. Смяната на обстановката ще ви подейства освежаващо, а самото пътуване ще провокира полет на мислите и обновяване на възприятията ви, така че не се колебайте, но бъдете внимателни по време на шофиране. Общуването ще изисква повишено внимание и толерантност поради подчертаната склонност да губим чувство за мярка и такт, които на фона на общия тон на засилена критичност, нетърпение и невъздържаност, могат сериозно да застрашат социалния ни комфорт. Категорично избягвайте спорове по идеологични, политически, философски и религиозни теми и уважавайте правото на всеки да има своя житейска философия.

В неделя, чувството за дълг и отговорност вероятно ще ни върне към битови и делови въпроси, нуждаещи се от внимание и грижа. Въпреки че е почивен обаче, денят ни обeщава спорна работа, така че не умувайте, а запрятайте ръкави и се захващайте с недовършената работа и неразрешените проблеми. При това, съзнателно се концентрирайте върху най-важното. Сега можем да разчитаме на далеч по-добра преценка по отношение на това кое е важно и необходимо и от какво можем да се откажем. Идеален ден за основно почистване на дома и нека тежкият и изморителен труд не ви плаши. Напротив, съзнателно си намерете занимание, което ви гарантира изтощението в края на деня. Така във вечерните часове ще бъдете достатъчно уморени, за да не се поддадете на общата тенденция, натоварена с твърде много емоционална агресия, породена от категоричното нежелание за съобразяване с чуждото мнение и войнствения стремеж за налагане на собственото.

Здраве, хранене и красота

Постарайте се да овладеете прибързаността и невниманието - те могат да станат причина за битови травми и транспортни инциденти. Силното раздразнение пък ще се отрази зле на работата на стомашно-чревния тракт и ще повиши нивата на токсичност в организма, които обичайно се трансформират в проблеми със жлъчката и черния дроб. Не консумирайте храни и напитки в състояние на афект - така поетото се превръща в отрова. Избягвайте груби и трудно смилаеми храни и пийте повече течности. Колкото повече, толкова по-добре - водата ще подпомогне очистителните процеси в организма ви и ще съдейства за освобождаването на шлаки и замърсявания по естествен път, без неприятни последици.