9-15 февруари: Прозрения и обновени намерения

Хороскоп

08-02-2015, 21:41

Снимка:

http://pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на седмицата

Меркурий ще се превърне в главния герой през настоящата седмица и неговото състояние ще има съществено влияние както върху характера на събитията, така и върху нашите реакции по отношение на тях. Небесният вестител отново е спрял движението си и в сряда ще възстанови обичайния си ход, но ефектите от спирането му ще отшумят едва в края на седмицата. Хаос и затруднения в транспорта и комуникациите, синдромът на "разваления телефон" в общуването, внезапни промени в планове и графици и множество нервни и нееднозначни ситуации както в социалния, така и в личния живот са сред обичайните му пакости. Мнозина ще бъдат изправени пред необходимостта да се заемат с внезапно появили се проблеми, които могат коренно да променят или съществено да изменят плановете им за бъдещето. Малки и неотложни дела пък ще отвличат вниманието ни от текущите проекти и житейските ситуации, които са били актуални до момента. И съвсем закономерно, в следствие на подобна неразбория ще се повишат нивата на стрес и агресия. Така че доколко добре ще се чувстваме през седмицата зависи най-вече от собствените ни реакции и умението ни да овладяваме раздразнението и агресията си.

Всяко чудо за три дни и всъщност още в края на седмицата ще разберем, че всичките ни опити да подредим света си са били напразни, защото той просто се е подредил от само себе си. При това, може би по-добре отколкото бихме се справили ние, предоставяйки ни между другото интересни открития, прозрения, а и ярки впечатления. В болшинството си те ще ни позволят да добием по-широки възприятия за света и ще ни освободят, стига да им позволим,  от някои нереалистични представи, шаблони и стереотипи, които, макар и удобни, ще се окажат отживелица или просто пречка към прогреса. Затова е редно да приветстваме с благодарност всяка новина или ситуация, която ни подтиква към промяна в гледната точка. Сега идеите ни и най-вече представите ни за тяхното осъществяване придобиват форма далеч по-близка до реалността, което значително ще повиши потенциала на тяхната реализация.

Романтично опиянената от Нептун Венера, вече догонва Марс и двамата ни обещават чувствени и страстни преживявания до края на месеца. Валентинките през тази година вероятно ще добият истинско съдържание и смисъл. Тъй като и двамата се движат все още в Риби, където Венера разчувствено екзалтира, нежността, съпричастността и дълбоката привързаност ще бъдат много по-ефектно средство за демонстрация на внимание и любов отколкото показната страст, помпозните подаръци и публичните прояви . Тайнствена и чувствено-романтична атмосфера, тънки възприятия и съкровена близост са изразните средства, с които Любовта си служи сега.

На всички пожелавам щастлива и успешна седмица!