Ще бъде ли връзката ми продължителна и успешна?

Достъпен за всички отговор, ще намерим в Лунния календар

Запознанството с някого може да постави или не началото на едни бъдещи взаимоотношения. Астрологията съди за характера, даденостите развитието и продължителността на всяко нещо от хороскопа построен към момента на възникването му. Или както се казва началото задава, тона, тенденциите и общия фон в развитието на всичко. Когато животът ни срещне с интересна личност, особено когато интересът е интимен, винаги се вълнуваме от перспективите за развитие на взаимоотношенията. Едни от най-честите поводи за посещение при астролог са именно новите запознанства и съпътстващите ги въпроси "Подхождаме ли си?", "Ще се развие ли връзката?", "Ще бъде ли продължителна и успешна?", "Това ли е мъжът/ жената на живота ми?". Ако сте запомнили денят и часът на срещата, всеки опитен астролог може да ви запознае с перспективите, които тя отваря. Но дори без помощта на професионалист, можете да се информирате за общите тенденции указани от фазата на Луната по време на запознанството. Разбира се, при анализа на хороскопа на запознанството се отчитат всички възможни фактори, взаимоотношенията, както и ангажимента на участниците могат да бъдат разгледани в детайли, а тайминга в развитието на връзката надеждно прогнозиран, но самите астролози също ще направят този анализ в контекста на лунната фаза по време на първата среща.

Защо лунната фаза? Луната отразява слънчевата светлина, а нейните фази и цикли произтичат от взаимодействието и със Слънцето. Двете светила от своя страна символизират женското и мъжкото начало в природата. В личните хороскопи показват как човек възприема и комуникира с мъжките и женските персонажи в живота си, как съчетава мъжките и женските принципи в характера си, съгласувани ли са те в психиката му или напротив, намират се в конфликт. Текущите Лунни фази от своя страна, могат да бъдат разглеждани както като среща на две персони с противоположен пол, така и като етап от развитието на взаимоотношенията. А за да получите такава обща но фундаментална представа за тенденциите във връзката не ви трябва нищо друго освен лунен календар, в който да проверите в каква фаза е била Луната в деня на запознанството което ви вълнува.

Запознанства при Новолуние
Новолунието е период с продължителност два-три дни, до появата на първия лунен сърп.На първо място всяко новолуние отбелязва началото на нов  житейски микро-цикъл, с присъщите му критични точки, отбелязани от фазите на Луната. Поради това е напълно вероятно случката да има продължение в течение на месеца. На първо място трябва да знаете, че взаимоотношения възникнали по време на "Тъмна Луна" се развиват вяло и бавно, поне в началото. На второ - бъдете внимателни, ако запознанството е възникнало преди настъпването на лунния месец, в последните ден-два от предходния, тъй като на практика това го лишава от потенциал за продължително и перспективно развитие. Изключение правят дните непосредствено преди, по време и след Слънчево затъмнение. Поради съдбовния си характер, подобно запознанство може да постави началото на продължителни, макар и често обременени от проблеми и мъчителни преживявания взаимоотношения.

В общия случай, всяко запознанство носи характера на Лунната фаза. Новолунието е период, в който са включени подсъзнателни и скрити фактори, значението и стойността на които стават видими и определими в бъдеще. Не бързайте да се доверявате напълно на новите си познайници, дори и срещата да ви се е сторила изключително вълнуваща и значима и като чели предопределена от съдбата. Подобни връзки обикновено се нуждаят от проверката на времето и доста често не преминават успешно през нея. Използвайте предстоящия месец и най-вече критичните точки на пълнолунието, първата и последната четвърт за да видите какво развитие ще получат взаимоотношенията и най-вече как се чувствате във връзката. Преживяванията ви в тези дни могат да бъдат много показателни, особено по време пълнолунието, когато скритите в началото фактори и тенденции се превърнат в очевидни факти, носещи достъпна за съзнанието информация. Не я пренебрегвайте.

Запознанства в първата Лунна фаза
Това е периода от появата на лунния сърп то първата Лунна четвърт. Обикновено възникващите в този период взаимоотношения не са съвсем равнопоставени и изискват поемането на водеща позиция от единия от партньорите. Новият ви познайник може да бъде по-млад или по-възрастен, а в случай, че сте близки по възраст, вероятно единият от двама ви е по-зрял и опитен в живота. Подобни връзки са взаимоизгодни и много стимулиращи себе-развитието и себе-познанието. Често те се развиват и укрепват благодарение на съвместни начинания, развитие и реализация на интереси. Пробойна може да образуват капризите и неоправданите изисквания на по-младия или по незрял партньор, който с времето може да развие зависимост или да прехвърли част от своите отговорности  и грижи на другия.

Запознанства във втората Лунна фаза
Противно на първата фаза, тук се оформят изцяло равноправни взаимоотношения. По-осъзнатите хора, на средна възраст, готови да встъпят в пълноценни взаимоотоншения обикновено осъществят успешни познанства именно в този период. Като цяло нейната енергия е най-подкрепяща и съдействаща изграждането на продължителни, стабилни отношения, които нерядко завършват с брак. Такива връзки рядко се изправят пред големи кризи и по- лесно преодоляват малките предизвикателства, които обикновено имат съвсем временен характер.

Запознанства по време на Пълнолуние
Това е период, в който се осъществяват страстни и ярки, но твърде нестабилни запознанства, с хора  които ни се струва че отдавна сме търсили. Често обаче те се оказват не тези, за които сме ги помислили в началото. Понякога новата двойка става обект на обществено внимание и неодобрение, което допълнително застрашава нейната устойчивост. Обикновено пълнолунието свързва личности, които са твърде различни по характер, ценности и житейска философия. Скоро след преминаване на първоначалната еуфория те биват остро противопоставени. Привличането е по-скоро емоционално и физическо и в случай, че партньорите  не съумеят да да намерят допирни точки и компромисни варианти във взаимодействието си, връзката в крайна сметка се разпада. Но пък ще бъде достатъчно вълнуваща, динамична и в никакъв случай скучна. Ако пълнолунието е съпроводено с Лунно затъмнение запознанството може да възникне при необичайни обстоятелства или да породи силни и разтърсващи преживявания, болезнени кризи и житейски загуби в последствие.

Запознанства в третата Лунна фаза
В тази фаза, която продължава до последната Лунна четвърт, възникват зрели чувства и взаимоотношения. Тя ни позволява ясно и точно да преценим човека и да си изградим представа какво можем да очакваме от него. Тук няма необичайни случки и интензивни преживявания, но пък взаимоотношенията се развиват стабилно и стават все по-устойчиви във времето. За да се предпазят от скуката и еднообразието, двамата партньори следва да си устройват малки изненади и романтични преживявания. Дори без тях обаче, интелектуалната съвместимост, общите цели и споделените интереси ще поддържат стабилността във връзката.

Запознанства в последната Лунна фаза
Последната седмица на лунния цикъл, обикновено е твърде интровертна, а вниманието е насочено към миналото. С лекота установяваме контакт с по-възрасти и авторитетни личности. Често именно в този период срещаме хората, за които още в мига на запознанството си казваме "Сякаш се познаваме от хиляда години" и това може би наистина е така. За съжаление това е фазата отбелязваща началото на края и тя не способства за установяването на продължителни контакти и взаимоотношения. Тук срещите дават възможност за придобиване на бърз и ценен опит, в момент на преход от една житейска ситуация към друга. За това не губете време, със сигурност има какво да получите и дадете на този човек и какво да научите един от друг. Нали  затова сте се срещнали!?!