Лудогорец с престижна победа

Българският шампион сломи Динамо (Киев)

Лудогорец постигна нова престижна победа по време на зимната си подготовка и победи Динамо (Киев) с 2:1 в контрола в Турция.

 

Първото полувреме завърши без голове, но голови възможности не липсваха. В 27-ата мин. Безяк отправи шут, който не попадна в рамките на вратата, а само 3 мин. по-късно украинците също имаха своя шанс след удар с глава на Буялски. Малко след това разградчани получиха и фаул на удобна позиция, но Фабио Ешпиньо стреля слабо и ударът му попадна право в ръцете на противниковия вратар.

 

Първото наистина чисто положение бе в 43-ата мин. и бе пред вратата на българския тим, но Стоянов с акробатично спасяване предотврати гола след удар на Теодорчик.

 

След почивката двата тима се развихриха, като първо Лудогорец набързо наниза два гола. В 60-ата мин. Марселиньо изведе Ешпиньо по крилото, той центрира и Абало засече топката, за да вкара за 1:0.

 

Само минута по-късно разградчани направиха бърза контраатака, при която Марселиньо изведе Вандерсон сам срещу вратаря Рудко, стражът изби, топката отново попадна във Вандерсон, който този път подаде на Безяк и последният реализира за 2:0.

 

Отговорът на Динамо не закъсня и в 63-ата мин. след меле в наказателното поле на „орлите” Буялски бе най-съобразителен и отбеляза за 2:1.

 

До края на мача Лудогорец можеше да стигне и до още един гол, но пропуск направи Абало и така резултатът 2:1 се запази до края.

 

Източник: sportonline.bg