Лудогорец с първа загуба в контролите

Българският шампион отстъпи на втородивизионни германци

Лудогорец допусна загуба в първата си контрола от втория подготвителен лагер в Испания. Шампионите отстъпиха с 0:1 на бившия отбор на Георги Василев Унион (Берлин), който в момента се намира на 10-о място във втора Бундеслига.

 

Както и по време на мачовете в Турция, така и сега треньорът на „орлите” Георги Дерменджиев заложи на две изцяло различни 11-орки през двете полувремена, а в стартовия състав направи една сериозна изненада и пусна като титуляр на вратата младока Георги Аргилашки.

 

Единственият гол в срещата падна след първата по-сериозна ситуация пред една от двете врати. В 15-ата мин. след разбъркване след корнер и повторно центриране в наказателното поле на българите, при което Себастиан Полтер с ефектна странична ножица реализира за германския тим.

 

Отговорът на разградчани дойде след само пет минути и след удар на Кишада се наложи бранител на Унион да изчиства от голлинията.

 

До края на първото полувреме Лудогорец имаше още два страхотни шанса да изравни, но първо в 36-ата мин. Моци като по чудо не намери рамката на вратата след воле от близко разстояние, а в 43-ата Кишада не можа да реализира, след като бе изведен сам срещу вратаря Хаас.

 

В началото на втората част тимът от Берлин можеше да удвои резултата, но шансът бе на страната на „зелените” и топката срещна гредата след удар на Бранди. В 61-ата мин. опасна атака на германците пък завърши с червен картон за Витиня, но все пак заради приятелския характер на срещата Лудогорец остана с 11 души на терена, а бразилецът бе просто заменен от Преслав Петров. При последвалия пряк свободен удар се получи разбъркване в наказателното поле и удар, който обаче бе спасен от Иван Чворович.

 

През това полувреме Унион бе отборът, който създаваше по-опасни ситуации и се наложи още веднъж Чворович да се намесва след изстрел на Скжибски в 78-ата мин., а още в следващата атака гредата бе негов помощник и го спаси след удар на Бранди.

 

В крайна сметка Лудогорец не можа да стигнат до изравнителен гол и след победата над Гройтер Фюрт и равенството с Динамо (Москва) по време на лагера в Турция, сега българският шампион записа първа загуба в зимната си подготовка.

 

Източник: sportonline.bg