Кънев: Няма да търпим Реформаторският блок да бъде наричан ксенофобска формация

ДПС настройва низките страсти в българското общество, според съпредседателя на Реформаторите

Няма да търпим вечно Реформаторският блок да бъде наричан ксенофобска формация. Това каза от парламентарната трибуна съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев в отговор на депутата от ДПС Станислав Анастасов, който представи статистика на уволнени симпатизанти на ДПС, предаде репортер на Bulgariautre.

„Не само защото очевидно не е вярно, а и защото е обида към стотици хиляди българи, които, ако трябва да ги характеризираме с едно устойчиво нещо в поведението си, това е, че са били последователни противници на всякаква форма на ксенофобия в България”, посочи Кънев.
Според него ако днес българските мюсюлмани проявяват разум, то това не се отнася за ДПС. Радан Кънев добави, че днешното ДПС настройва низките страсти в българското общество, а тях винаги ги има и е отговорност на политиците да не ги настройват.

„Кьорав СДС-ар на служба не е останал. Имаше един кръг дето останаха – тия, които се записаха в ДПС. Това ми напомня въпроса – къде е Бисеров, към вас ли да се обърна или към прокуратурата, която така ревностно защитавате напоследък”, попита Кънев и уточни, че от Реформаторския блок винаги ще говорят срещу ДПС, но не и срещу българските граждани мюсюлмани.
„Реформаторският блок и нашите хора за 14 години се научиха, че властта и политиката не е назначения и уволнения, а решения и отговорност. Днес носим отговорност нито един български турчин да бъде уволнен заради името си”, добави той.

Кънев призова депутата Станислав Анастасов да му даде списък с уволнените хора, за да се разбере дали са били отстранени справедливо.
„Не разчитайте Реформаторският блок да проявява ксенофобска политика или най-малкото да уволнява на етнически принцип. Нашата любов към свободата е много по-силна от вашата любов към властта”, добави Радан Кънев, обръщайки се към представителите на ДПС.