Депутатите се скараха за спешната помощ и изказването на здравния министър

От ДПС поискаха оставката на Петър Москов

ДПС иска оставката на министъра на здравеопазването Петър Москов, заради изказването му, че в ромските квартали медицинските екипи на Спешна помощ, трябва да бъдат придружавмани от полиция. Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на ДПС Тунчер Кърджалиев, предаде репортер на Bulgariautre.

Радан Кънев, съпредседател на ПГ на „Реформаторски блок“ контрира изказването с думите: „Преди няколко дни един министър каза истината. Тя няма етнически характер. Проблемът между лекарите от Спешна помощ и много български граждани, които не са осигурени е в структурен стадий“.

Председателят на ДПС Лютви Местан обяви, че в българския парламент има само двама народни представители от ромски  произход.
Те са в ПГ на ДПС, партията на интегритета. Ромите ще гласуват за ДПС, защото гласуват за себе си, за своите представи.
„Има тотална асиметрия между скромното ви парламентарно представителство и огромния властови мерак, който ви тресе. Взехте се насериозно. Вярно е, че министърът се извини тази сутрин, но той се извини с неподходящи думи. Проблемът е в ксенофобксата ви теза“, обърна се Местан към реформаторите.

Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ на Патриотичния фронта каза: „За нас е неприемливо една политическа сила, която през годините е доказала разрушителното си дйствие, ДПС, която държи електората си  във форма на феодализъм, да говори за демокрация. Това е цинизъм.  Наистина съществува проблем с циганската престъпност, категоричен бе депутатът.