Иракчанка с 3-годишната си рожба, избягала от терор, застана пред съда в Петрич

Осъдиха я условно и днес я екстрадират в Гърция

Прокурор Надя Цветкова от районна прокуратура Петрич поиска от съда четири месеца условна присъда за подсъдима иракчанка и три годишната й рожба, минали незаконно границата ни с Гърция, информира struma.com. Бегълците бяха осъдени след подписано споразумение с Районна прокуратура. Майката и невръстното й дете, които бяха доведени в зала от санданския арест, с решения на петричкия съд ще бъдат отново върнати в Гърция.

Още днес бегълката ще бъде върната на границата ни с южната ни съседка, транспортирана със служебен превоз на съдебна охрана. Там тя и детето и ще бъдат настанени в бежански лагер. Това е наложително, защото тя е направила неуспешен опит да премине границата ни през ГКПП –Кулата на влизане от Гърция. Процедурата по екстрадирането и е съгласно спогодба между двете съседни европейски държави. Районна прокуратура е задействала процедурата по съдебното дело, което протече при съкратено съдебно следствие, защото двете бегълки се разболели в ареста. Докато майката даваше обяснения с преводач, детенцето й си играеше в съдебна зала.

В един момент реши да поиграе на игра, в която се правят "премятания", което не впечатли нито съда, нито прокуратурата, оставяйки малкото да си играе на воля.