Служители на Сливенския затвор излизат на мълчалив протест

Акцията е последна от предвидените по места преди провеждането на Национален протест-шествие на 10 януари

Протест под формата на мълчаливо присъствие ще проведат в понеделник от 09.30 часа служителите на женския затвор в Сливен, съобщи агенция „Фокус”.

Цветан Михайлов, член на Управителния съвет на синдиката съобщи, че служители на всички затвори в страната излизат пред местата в които работят, като израз на недоволство от неспазването на Закона за Министерството на вътрешните работи по отношение на заетите в местата за лишаване от свобода, лошите условия на труд и неизпълнението на поети ангажименти от правосъдното министерство.

Акцията е последна от предвидените по места преди провеждането на Национален протест - шествие на 10 януари от 13.00 часа с начална точка Министерството на правосъдието, през Министерство на финансите, Министерски съвет, до Народното събрание.

Цветан Михайлов добави, че очаква в шествието да се включат всички членове на синдикалното дружество на затвора в Сливен, които са 80% от работещите в мястото за лишени от свобода, както и свободните от наряд служители.

На 17 декември синдикалното дружество на затвора в Сливен проведе събрание на открито отново заради неспазени ангажименти от страна на Министерството на правосъдието и отказа от прилагане на ЗМВР по отношение на работещите в местата за лишаване от свобода.