Правителството търси възможност да осигури средства за затворите

След края на правителственото заседание пресконференция ще даде икономическият екип на правителството

На днешното си заседание служебното правителство ще търси възможност да осигури 8 милиона лева за гарантиране на нормалното функциониране на местата за лишаване от свобода и на близо 2 милиона лева за ограничаване и ликвидиране на огнищата на болестта „син език”.

Правителството трябва да одобри българската позиция за предстоящото извънредно заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство. Срещата е посветена на мерките, които следва да бъдат предприети в резултат на въведеното от Русия ембарго за внос на селскостопански продукти от ЕС.

Министрите ще разгледат предложение до президента за удостояване с държавна награда на двама доброволци и на петима служители на МВР за приноса им за спасителните и аварийно-възстановителните дейности при наводнението в Мизия в началото на месец август.

След края на правителственото заседание пресконференция ще даде икономическият екип на правителството. Вицепремиерът Екатерина Захариева, министрите на икономиката и енергетиката Васил Щонов, на транспорта Николина Ангелкова, на околната среда и водите Светлана Жекова и на земеделието и храните Васил Грудев.