Представят неизвестна пиеса на Артър Милър

The Hook, първоначално е написана като филм, но така и не стига до големия екран заради политическото напрежение в САЩ

Невиждана драма на Артър Милър за корупцията в доковете на Ню Йорк през 50-те години на миналия век ще има своята световна премиера догодина, информират Би Би Си и Нова телевизия.

Пиесата The Hook, която Милър първоначално написал като филм, така и не стига до големия екран заради политическото напрежение в САЩ. Тя ще бъде представена в театър Royal and Derngate в Нортамптън идния юни, след което ще бъде играна в театър "Евримен" в Ливърпул през юли.

Режисьорът Джеймс Дакър започнал изследването и събирането на копия на "пиесата за екрана" на Милър преди шест години. "The Hook", която е адаптирана от Рон Хътчинсън, разказва историята на Марти Ферара, докер, който се противопоставя на гангстерите и корумпираните представители на властта, контролиращи бреговата линия на Бруклин.

Милър, който почина през 2005 г., и продуцентът и режисьор Ели Казан искали да заснемат филм по The Hook в началото на 50-те години на миналия век. Но проектът бил изоставен, след като Милър поискал от ръководството в Холивуд да представи комунистите като злодеите в пиесата.

"Имало е огромен натиск върху него да се съобрази с политическата обстановка по онова време. Милър беше изключително почтен човек. Той беше напълно решен да описва нещата такива каквито са, а не така както други хора искаха от него да разказва", отбелязва Дакър. Пиесата съвпада със 100-годишнината от рождението на Милър.