Продадоха писмо на Джон Ленън до Йоко за 17 500 лири

В писмото е Джон опитва да стимулира музикалната кариера на Йоко Оно

Писмо, написано от легендарния фронтмен на "Бийтълс" Джон Ленън в "отчаян опит" да даде тласък на западащата музикална кариера на съпругата му Йоко Оно, беше продадено на търг за 17 500 лири (над 28 000 долара), предаде БТА. Сумата е с над 5000 лири по-висока от предварителните очаквания на организаторите на аукциона от тръжна къща "Ар Ар окшънс".

Ленън пише писмото на 13 декември 1971 г. до телевизионния водещ Джо Франклин с молба да покани в шоуто си родената в Япония певица, чиято музикална кариера е в застой. Оно така и не получава покана за участие.

"Зовът в писмена форма на Ленън не намира отклик. Случилото се е показателно, че дори най-голямата рок звезда в света не може да убеди продуцентите в музикалния талант на Йоко Оно", казва Бари Ливингстън от "Ар Ар окшънс".

На търга бяха продадени и редица други принадлежности, свързани с членовете от "Бийтълс", както и с други музиканти - например подписани партитури от рокаджиите от "Лед цепелин", и очила по лекарско предписание, принадлежали на Джоуи Рамоун от пънк групата "Рамоунс".