Пубикуват ръкописите на Мерилин

Варна Лайф

28-04-2010, 13:26

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Мислите за живота, литературата и други редки ръкописи на Мерилин Монро ще бъдат публикувани през есента. Издателската къща Farrar, Straus & Giroux обяви, че "Фрагменти" ("Fragments") ще бъде на книжния пазар през октомври, информира АП.

Редакторът Кортни Ходел каза, че книгата ще включи поеми, фотографии, размишления за третия й съпруг - Артър Милър и за други мъже в живота на Мерилин, бележки на Самюел Бекет, Джеймс Джойс и много други автори.

"Мисля, че книгата ще покаже, че тя е била наистина дълбокомислен човек с истински вътрешен живот", каза Ходел - "Тя е четяла много и е имала усет за писане. Има поетични фрагменти, които са наистина много красиви".

Книгата включва дълго есе за първия съпруг на Мерилин - Джеймс Дохърти; бележки за актьорската игра и ролите, по които е работила; списък с решения и писмо до учителя по актьорско майсторство Лий Страсберг. Монро е писала върху всичко - от тефтери до канцеларски материали от Уолдорф Астория.

Бележките датират от 1943 г., когато Монро е била тийнейджър, до края на живота й.

Мерилин е открита мъртва в дома си в Лос Анджелис през 1962 г., когато е била на 36 г. Вероятната причина за смъртта е самоубийство, но има много теории за убийство.

Ходел каза, че има пазажи, които намекват за мисли за самоубийство, но отказа да съобщи засега, кога са писани те. Редакторката не даде информация, дали Монро е писала за втория си съпруг - Джо Димаджио, или за президента Кенеди, за когото има слухове, че са имали връзка, ни каза, че "има неща за всичките й връзки".

снимката: Мерилин на снимачната прощадка на поледния си филм "Нещо трябва да се даде" ("Something's Got To Give"), Лос Анджелис, април 1962 г.